Laddar…

Bors Rör

Vi kan VVS installation
Mer om oss

Pelletsanläggningar

Med olja- och elpriser stigandes, vänder sig fler och fler till andra värmekällor. Vi erbjuder branschens bästa kvalitet i allt gällande pelletsanläggningar. Värm upp din villa och ditt vatten billigare än med el, olja, eller till och med bergvärme, utan att bidra till växthuseffekten överhuvudtaget. En pelletsanläggning är en sund investering för villaägare som vill spara pengar i det långa loppet, och även göra en god gärning för naturen. Vi hjälper dig alla steg längst vägen, så kontakta oss för att få hjälp med din nya pelletsanläggning.

Pellets och pelletspanna
Pellets är ett fantastiskt biobränsle gjort på restprodukter från bland annat skogsindustrin, där kutterspån torkas och mals för finare friktion, och pressas till små pellets. Energiinnehållet i dessa pellets är betydligt högre än oförädlade biobränslen. Koldioxidutsläppet vid förbränningen av pellets är densamma koldioxidmängd som trädet tog upp medan det växte – vilket innebär att kedjan för koldioxidens naturliga kretslopp är sluten.

En pelletspanna är ett helautomatiskt värmesystem. Man anpassar en pelletsbrännare i en värmepanna, vilket skapar en otroligt hög verkningsgrad. Du kan även elda i en fristående pelletskamin. Pelletsanläggningar har överlägsen värmespridning gentemot många andra värmesystem, och kan utan problem vara husets enda uppvärmningskälla.

Ekonomiskt alternativ
Detta är ett bra alternativ för dig som vill värma upp ditt hus med närproducerad och förnybar energi. Eftersom pellets produceras i stora delar av Sverige är det enkelt att få tag i pellets som är närproducerad. Det är även ett ekonomiskt alternativ, som hyllas för att vara billigare än traditionella uppvärmningsmetoder.

Att tänka på
Förvaringen av pellets är väldigt viktig, pellets bör hanteras varsamt då de faller sönder eller nöts vid kontakt. Därför behövs det ett väldigt effektivt pelletsförråd.

För frågor eller mer information om pelletsanläggningar är du varmt välkommen att ta kontakt med oss på Bors Rör!